İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Lisans (ingiilizce) bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun olmak ile Kıbrıs İlim Üniversitesi bünyesinde Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programına başarı ile devam etmekteyim. Gestalt Psikoterapi, Bilişsel Psikoterapi, Çözüm ve Duygu Odaklı ve de Sağlık Psikolojisi sertifikalarına sahip olmakla birlikte, Aile Danışmanlığı eğitimlerine devam etmekteyim.Tüm bu aldığım eğitimlerimi, bilişselci, gestalçı, hümanistik ve varoluşçu yaklaşımlar ile harmanlayıp, bütüncül bir yaklaşım ile danışanlarıma destek olmaktayım. Yüksek empati ve anlayış çerçevesinde, etkin konuşma ve dinleme becerisine sahip olnakla birlikte, obsesif kompulsif bozukluk, depresyon, anksiyete, kaygı bozuklukları, sosyalo fobi ve kişilik bozukluları gibi rahatsızlıklara, çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemekteyim. Danışanlarıma amacım, yaşadıkları süreçlerle ilgili, farkındalık yaratıp, olması gereken sürecin temelini beraber atmak ve devamını getirmesi için de, onlara gereken bilinci, cesrateti verip, kendi özdeğer ve saygılarını hissettirebilmektir. Biliyorum ki, insanın var olduğu sürece, psikolojinin her zaman önemi vardır ve asıl önemli olan da, insan psikolojisine gerekli olan değeri hissettirebilmek ve de ondan daha da fazlasını insanlara sunabilmektir.
Hocam merhaba 32 yasındayım, iki hafta önce bir yakınımı kaybettim kalp krizinden hatta morgda gördüm. O gunden beri boyle bende kalp kriizi geçircem diye gögus agrıması nefes alamama bazen , geceleri uyuyamiyorum bu surede 3 defa hastaneye gittim kalple ilgili hersey temiz cikti , bundan 3 yil once yine buna bnzer olay olmustu hocam 2 ayda 14 defa hastaneye gitmisti. Sonra kendiginden gecmsti bu konuda fikirlerinizi almak isterim
Psk.Özkan Göğercin16-06-2023
Merhabalar,
Söylemlerinize istinaden, altında herhangi bir sağlık sorunu olmamasına rağmen, yaşadığınız durumların etkisiyle, sağlığınızla ilgili kaygılandığınız görülmektedir. Hayatınız da bu durumu tetikleyen ilk olay ne ise, o andan itibaren bu süreçleri belli aralıklarla yaşamaktasınız.
Öncelikle sizi ilk bu noktaya götüren olaya odaklanmamamız gerekir. Ayrıca, ailenizde size benzer sağlık kaygıları yaşayan bir ferdiniz var ise, sizin de bu durumu, genetiksel olarak yaşamanız da olasıdır. Kısacası, yaşadığınız durum asla sebepsiz değildir.
Yaşadığınız sıkıntı ile ilgili olarak, profesyonel bir destek almanız, yaşadığınız problemin üzerine odaklanılarak, o konu hakkında farkındalık kazanarak, uygun terapi yöntemi ile ilerlemeniz sizin için daha faydalı olacaktır.
Reddedilme sebebi:
A... J ...Takıntılı hale gelen maaş kanıtlama isteği18-05-2023
Merhaba hocam ben burak tıp okuyorum.İnsanlar doktor maaşını internette gorundugu gibi yani hicbir ek ucret olmadan olan 19 bin saniyor ve bana enayi misin,tıp okunur mu,şu işi yapiyorum daha fazla kazaniyorum gibi şeyler söylüyor.Fakat ben biliyorum ki doktorlar döner sermaye ek ödeme nöbet teşvik ödemesi alıyor ve şu an uzman olanlar ortalama 50 60 bin aliyor yeni başlayanlar bile su anda ek ödemelerle aylık 30 35 bin alıyor ortalama devlette özelde 70 80 100 diye gidiyor ve sürekli bunu kanıtlama ihtiyacı hissediyorum ve başkasıyla konuşurken de konu tıp doktor olunca hemen düşünüyorum doktorlar dusuk maas almiyorlar iyi kazaniyorlar diyeyim diye.Çünkü insanların içinden iyi ki okumamışım ya enayi vs gibi seyler dedigini dusunuyorum ve ona enayi sen aylik bu kadar kazaniyor musun da oyle dusunuyorsun doktor maasi sandigin gibi tek kalemde degil 4 5 kalemde yatiyor diyesim geliyor.Örneğin birisi gelip doktorlar da iyi kazaniyor zengin olursun sen simdi vs dediginde o kadar hosuma gidiyor ki.Eminim ki benim gibi bir takıntısı olan birine hiç denk gelmemişsinizdir umarım cevap verirsiniz iyi günler.
Psk.Özkan Göğercin20-05-2023
Merhabalar,
Hangi mesleği yaparsak yapalım, insanların yeri gelir olumlu ya da olumsuz yorumları ile karşılaşıyoruz. Bu nokta da bilin ki, yalnız değilsiniz. Size özellikle, maddi anlamda, sanırım öyle çok yorum gelmiş ki, siz aslında tıp gibi zor bir bölümü kazanarak, ne kadar önemli bir başarı kazandığınızı ispatlamanıza rağmen, tekrar kendinizi ispatlama çabasına giriyorsunuz. Aslında, benim düşüncem, kendimizi illa ki başkalarına ispatlamak gibi bir zorunluluğumuz yok, yani aslında öyle bir kural yok. Fakat tabii, size takıntı noktasına getiren bu düşünceye engel olabilmek, burada yazmak kadar kolay değil. Ancak, bu demek değildir ki, hiçbir düşüncemizi değiştiremeyiz. Siz nasıl ki, yaşadığınız ve karşılaştığınız süreçler ile bu düşünce yapısına sahip olduğunuz, farklı bir düşünce yapısına da sahip olabilirsiniz.
Öncelikle kendiniz ile ilgili bir yorumlama yapın. Kendinizi maddi anlamda ispatlama düşüncesi, tıp okumaya başladıktan sonra mı gelişti? Geçmişinizde de, hiç böyle bir çabaya girdiniz mi? Ya da ailenizde bu şekilde düşünen bir ferdiniz var mı? Hiç onu zaman içinde örnek alıp, farkında olmadan benimsemiş olabilir misiniz?
İnsan yaşamı boyunca, sosyal ve öğrenmeye açık bir insan olduğu için, ben sizin bu davranışı öğrendiğinizi düşünüyorum.
Hayatta değerli olabilmenin, kendimizi maddi olarak ispatlamaktan geçtiği gibi bir öğretiyi öğrendiğiniz gibi...
Bir de, düşünce okuma kısmına çok girdiğinizi düşünüyorum. Karşınızdaki insanın sizin hakkınızda, özellikle bu konu hakkında net sizin gibi düşündüğünden emin yaklaşıyorsunuz. "Kesin böyle düşünüyordur" gibi bir yargılamaya gidebiliyorsunuz.
Ancak, birkaç kişi yorum yaptı diye, herkes aynı yorumu yapacak diye bir kaide yok. Bu, sepette birkaç çürük elma varken, tüm elmaları da çürük saymaya benzer.
Sizden öncelikle ricam, sahip olduğunuz, sizi tıp doktoru yapmaya götüren değerlerinize ve yeteneklerinize odaklanın. Soyut olarak kalmasın, somut olarak da yazın. İnsanların para ile asla satın alamayacağı değerlerinizi... Onlara odaklanın ve sahip çıkın, yaşam felsefenizi onlarçerçevesinde, bir kez daha gözden geçirin...
Ayrıca, aklınızı dağıtacak bir hobi elde edinmeye çalışın. Gerçekten zihninizi yoğunlaştırabileceğiniz bir hobiniz olsun.
Sizi kendinizi değerli hissettiren, değer veren insanlar ile zaman geçirin..
Şimdiye kadar öğrendikleriniz bir yana, mesleğinizde ve yaşamınızda öğrencekleriniz ve öğretecekleriniz ile insanlara örnek olun ki, kendinizi hiçbir şey ispatlamak mecburiyetinde hissetmeyin...
Reddedilme sebebi:
Loading...
Hekim/Uzman için henüz yorum yapılmamış.
Loading...
Uyarı
Randevu kaydınızı oluşturabilmemiz için giriş yapmalı ya da kayıt olmalısınız!
Hocam merhaba 32 yasındayım, iki hafta önce bir yakınımı kaybettim kalp krizinden hatta morgda gördüm. O gunden beri boyle bende kalp kriizi geçircem diye gögus agrıması nefes alamama bazen , geceleri uyuyamiyorum bu surede 3 defa hastaneye gittim kalple ilgili hersey temiz cikti , bundan 3 yil once yine buna bnzer olay olmustu hocam 2 ayda 14 defa hastaneye gitmisti. Sonra kendiginden gecmsti bu konuda fikirlerinizi almak isterim
Merhabalar, Söylemlerinize istinaden, altında herhangi bir sağlık sorunu olmamasına rağmen, yaşadığınız durumların etkisiyle, sağlığınızla ilgili kaygılandığınız görülmektedir. Hayatınız da bu durumu tetikleyen ilk olay ne ise, o andan itibaren bu süreçleri belli aralıklarla yaşamaktasınız. Öncelikle sizi ilk bu noktaya götüren olaya odaklanmamamız gerekir. Ayrıca, ailenizde size benzer sağlık kaygıları yaşayan bir ferdiniz var ise, sizin de bu durumu, genetiksel olarak yaşamanız da olasıdır. Kısacası, yaşadığınız durum asla sebepsiz değildir. Yaşadığınız sıkıntı ile ilgili olarak, profesyonel bir destek almanız, yaşadığınız problemin üzerine odaklanılarak, o konu hakkında farkındalık kazanarak, uygun terapi yöntemi ile ilerlemeniz sizin için daha faydalı olacaktır.
Reddedilme sebebi: