Psikolog / Aile Danışmanı Zekiye Güç

Zekiye Güç

Psikolog / Aile Danışmanı

(386)
  • Online Seans Ücreti : ₺999
  • Seans Süresi : 50 Dk
  • Ücretsiz Ön Görüşme Yap

Müsait : Tam seans veya ön görüşme yapılabilir.

Ön Görüşme : Sadece ön görüşme yapılabilir.

9 Eyl
Pazartesi
10 Eyl
Salı
11 Eyl
Çarşamba
17:00
Müsait
17:00
Müsait
13:00
Ön Görüşme
18:00
Müsait
18:00
Müsait
14:00
Ön Görüşme
19:00
Ön Görüşme
19:00
Müsait
15:00
Ön Görüşme
20:00
Müsait
20:00
Müsait
16:00
Ön Görüşme


18:00
Müsait


19:00
Müsait


20:00
Dolu
  veya  

Özgeçmiş

Ben Psikolog Zekiye Güç. Psikoloji lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi, Yıldız Teknik Üniversitesinde Aile Danışmanlığı eğitimi aldım. Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Emdr uygulayıcısıyım. 

Çocuk / Genç / Yetişkin danışan görmekteyim.

 

EĞİTİMLER

•İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Psikoloji Lisans Eğitimi

•İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Lisans Eğitimi

•Yıldız Teknik Üniversitesi  Aile Danışmanlığı Eğitimi

•Marmara Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi 

•Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eğitimi

•Emdr (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) Eğitimi

• MMPI -Minnesota Çok Yönlü Kişilik Testi-

•Oyun Terapisi Eğitimi 

•Wisc-4 Zeka Testi

•Moxo Dikkat Testi

•Objektif / Projektif Çocuk Testleri Eğitimi-  (Benton Görsel Bellek Testi, Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi, Gesell Gelişim Testi, Okht, AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri) Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, D2 Dikkat Testi , Catell 2-A Zeka Testi,  Frostig Görsel Algılama Testi, CAT, Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi, Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi, Sınav Kaygısı Ölçeği )

    • Merhaba içsel uyum eksikliği ve sosyal ilişkilerdeki güçlükler gençlik döneminde sıkça gözlemlenen psikososyal zorluklar arasındadır. İfade ettiğiniz duyguların oldukça yıpratıcı olabileceğini anlıyorum. Ancak bu durumla tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz bu konuda size destek olabileceğimi belirtmek isterim. İçsel güveninizi artırmak, sosyal becerilerinizi güçlendirmek ve dışlanma hissini azaltmak için birlikte çalışabiliriz. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabilirseniz terapi sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler:)

    • Merhaba öncelikle, eşinizle bu durumu açık bir şekilde konuşmanız önemlidir. Onun duygularını anlamaya çalışarak, ailenizin güvenliği ve sağlığı için birlikte nasıl bir çözüm bulabileceğinizi tartışabilirsiniz. Birlikte profesyonel yardım almak, aile içi iletişimi güçlendirmek ve bu tür stresli durumlarla başa çıkmak için stratejiler geliştirmek adına oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca, çocuklarınızın ruhsal ve duygusal sağlığını korumak için onlara destek olmalısınız ve çocuklarınızı dikkatle gözlemleyerek davranışlarında bir farklılık olduğunu düşündüğünüzde profesyonel yardım almaktan çekinmemelisiniz. Tüm bu sürecin sorumluluğunu ve sürecin oluşturduğu kaygı halini tek başınıza üstlenmek zorunda olmadığınızı hatırlatarak sizin de terapi desteği almanızın faydalı olacağını belirtmek isterim. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabilirseniz, sürecinize destek olabilirim. Sevgiler

    • Merhaba, kalabalık ortamlarda yemek yemek ve başkalarının dikkatini çekmekle ilgili endişeler, zaman zaman birçok insanın yaşadığı bir durum olsa da bu durumun sizin üzerinizdeki yoğunluğu ve hayat akışınızdaki zorlayıcılığı, en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan beslenme hakkında olumsuz deneyimleriniz olabileceğini düşündürdü. Ancak erken konuşmak istemem. Size uygun olan bir gün ve saat için ücretsiz öngörüşme randevusu alabilirseniz yaşadığınız bu sorunla ilgili çalışabiliriz. Ben iki ayrı teknikle çalışıyorum. Birisi, Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) terapisi diğeri ise Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) 

      Bu teknikler, travmatik deneyimlerle ilişkili duygusal reaksiyonları hafifletmek ve korku, endişe gibi duygusal tepkileri yönetmek için oldukça etkilidir. Ek olarak olumsuz düşünce kalıplarını tanımlamak ve bunları olumlu düşüncelerle değiştirmek ve endişe düzeyinizi azaltmak hususunda da etkilidir.

      Kalabalık ortamlarda yemek yeme konusundaki endişelerinizi aşmak için sizinle daha detaylı olarak bu konuyu görüşmek ve size destek olmak isterim. Siz de isterseniz, birlikte bu endişe ve duyguların köklerine inerek, başa çıkma stratejileri geliştirebiliriz. Sevgiler

    • Öncelikle yaşadığınız durumun zorlayıcı olduğunu ve bu konuda size yardımcı olabileceğim için burada olduğumu belirtmek isterim. Yaşadığınız endişeyi ve hastaneye gitme korkunuzu anlıyorum. Bu durum, geçmiş deneyimlerinizden kaynaklanan bir travmanın tetiklenmesi olabilir. Aktardıklarınız endişenizle ilişkili ve bu korkuyla başa çıkmak için psikoterapi almanız sizin için faydalı olacaktır.

      EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) ve BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi) gibi teknikler, geçmiş travmaları işlemek ve olumsuz düşünceleri değiştirmek için etkili yöntemlerdir. Bu tekniklerle, hastaneye gitme korkunuzu anlamak ve bunun altında yatan nedenleri keşfederek süreci iyileştirmek mümkün. Bununla birlikte, danışmanlık sürecinde, size uygun stratejiler geliştirebilir ve adım adım bu korkularla başa çıkmanıza yardımcı olabilirim. Sizin için uygun olan bir gün ve saatte randevu oluşturabilirseniz, sürecinize destek olmayı isterim. Sevgiler

    • Merhaba öncelikle yaşadığınız durumun zorlayıcı olduğunu ve hissettiklerinizin önemsendiğini belirtmek isterim. Patronunuzla yapacağınız konuşma öncesinde duygularınızı ve taleplerinizi netleştirin. Ne istediğinizi ve neden bu taleplerde bulunduğunuzu açıklayabilecek şekilde düşünün. Konuşmanızda açık ve net olurken, saygılı bir lisan kullanmaya özen gösterin.Taleplerinizi desteklemek için somut örnekler verin. Hangi ekstra işleri üstlendiğinizi ve bu işlerin sizin üzerinizdeki etkilerini açıklayın.İş yükünün sizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak yorduğunu ve motivasyonunuzun düştüğünü açıklayarak ekstra işler için ayrı bir personel almak, maaşınızda artış yapılması gibi öneriler sunabilirsiniz. Konuşma sırasında, çözüm için esnek olmaya hazır olduğunuzu belirtin. Belki iş yükünü azaltmak için farklı bir düzenleme yapılabilir veya maaş artışı yerine başka bir teşvik sunulabilir.
      Bu ve bunun gibi süreçlerde iletişimde zorluk çekme ve kaygılanma gibi durumlar yaşıyorsanız bu konuda profesyonel bir destek alabilirsiniz. Sevgiler (:

    • Merhaba öncelikle yaşadığınız durumun üzücü ve stresli olduğunu anlıyorum. Hocanızın bireyselde dahi incitici olabilecek bir tavrını, toplum içinde sergilemesi size kötü hissettirmiş olmalı. Bu tür durumlarla başa çıkmak zor olabilir, ancak sakin kalmak ve objektif bir şekilde durumu değerlendirmek önemlidir. Hocanızın öfke kontrol sorunu olduğunu düşünmeniz anlaşılabilir bir his. Ancak, bu tür durumlarla nasıl başa çıkabileceğinizi değerlendirmek önemlidir. Öncelikle, hocanızla yapıcı bir şekilde iletişim kurmayı deneyebilirsiniz. Sakin bir zamanda, duygularınızı ifade ederek ve neyi hissettiğinizi açıkça belirterek durumu onunla paylaşabilirsiniz. Bununla birlikte, üniversite yönetimine başvurarak da destek alabilirsiniz. Eğitmeninizin öğrencilere karşı kaba davranışları hoş değil ve bu konuda gerekli uyarıların yapılması faydalı olabilir. Son olarak, kendi duygularınızı ve sınıfta nasıl davranmanız gerektiğini değerlendirmek önemlidir. Kendinizi koruyup, haklarınızı savunurken aynı zamanda sakin ve saygılı bir şekilde hareket etmeyi unutmamalısınız. Yaşamda bu ve bunun gibi deneyimlediğiniz olumsuz durumların sizin üzerinizdeki etkilerini seans ortamında değerlendirerek, etkilerini hafifletmek için bdt ve emdr teknikleriyle çalışabiliriz. Sizin için uygun olan bir gün ve saate randevu oluşturabilirseniz sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler (:

    • Merhaba ne kadar süredir devam eden bir ilişkiydi ve kaç yaşlarındasınız? Yazdıklarınızı okuduğumda "ben dilini" aktif kullanarak açık iletişim kurmaya özen gösterdiğinizi, sonrasındaysa çabalarınız karşılık görmediği için ilişkinizi sonlandırmayı tercih ettiğinizi görüyorum. Partneriniz, iletişim noktasında sizin kadar açık davranmak yerine geri çekilmeyi tercih etmiş ve bu durum sizi tetikleyerek kaygınızı arttırmış olmalı.. Süreci, hislerinizi ve bundan sonrasını detaylandırarak konuşmak için sizin için uygun olan bir gün ve saatte randevu oluşturabilirseniz, sürecinize destek olmayı isterim. Sevgiler

    • Merhaba beklemediğiniz bir süreçte, ani bir şekilde etüt ortamınızdan ayrılmak durumunda kalmışsınız. Bunun kontrolünüz dışında gelişen bir süreç oluşu sizin için yıpratıcı olmuş. Sevdiğimiz kişilerle ortam değişikliği nedeniyle zaman zaman ayrılıklar yaşayabiliriz ancak bu gibi durumlarda tüm yaşadıklarımıza bir sünger çekip, bağlarımızı kopartmayız. Arkadaşlarınızın ve öğretmenlerinizin numarasını silmek yerine onlarla iletişimde olmak, fırsat buldukça ziyaret edebilmek hislerinizi biraz daha hafifletebilir. İnsanlarla kurduğunuz bağlar ve bazı vedalar noktasında karşılıklı olarak görüşmemiz faydalı olacaktır. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabiliseniz, sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler :)

    • Merhaba yazdıklarınızı dikkatle okudum. Yazılan kısıtlı bilgilerden sorun tespit etmek eksik kalsa da açık bir sınır problemi yaşıyor ve buna eşlik eden bir değersizlik duygusu var diyebiliriz. Bu sorunların biraz daha köklerine inmek ve soruna göre güzel bir yol haritası oluşturmak daha sağlıklı olacaktır. İlk etapta kardeşinizin olmadığı bir esnada sizinle yahutta annenizle görüşebiliriz.

      Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabiliseniz, sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler :)

    • Merhaba size ve ilişkinize dair bilgim yokken bu konu hakkında yazacaklarım sınırlı kalacaktır. “Kaç yaşlarındasınız, ne kadar sürelik bir ilişkiydi, nasıl başladı ve nasıl bitti?” gibi, bu sorulara benzer detaylı sorularla ilişki dinamiğinizi çözümlemem gerekiyor. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabiliseniz, interaktif bir görüşme daha sağlıklı olacaktır. Sevgiler :)

    • Merhaba uzun bir süreye yayılan ve belirli periyotlarda nükseden bir durum olmuş sizin için. Yaşanan bu durumun fizyolojik mi yoksa psikolojik kökenli mi olduğunu yeniden teyit etmek için doktora gidebilirsiniz. Yakın zamanda gittiyseniz psikolojik destek almanızı öneririm. Zaman zaman psikosomatik belirtilerle karşılaşabiliriz ancak bunun tedavisi mümkün. Mideyi çok duygusal bir organ olarak tanımlarım :) yaşadığımız sıkıntı ve streslerde reaksiyon gösterebiliyor. Şunu farketmenizi rica ediyorum; nedenler değişse de benzer bir sonuçla karşılaşıyorsunuz. Bu durumla tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz. Sorunun köklerini birlikte keşfedip, detaylı bir terapi planı için size uygun olan bir gün ve saate randevu oluşturabilirseniz sürecinize destek olmak isterim. Sevgiler :)

    • Merhaba oğlunuzun izlemiş olduğu içerikleri tespit edip duruma müdahale etmeniz, sürecin ilerlemesinin önüne geçmiş. Bu noktada kararınızı tutarlılıkla sürdürmeniz faydalı olacaktır. Her ne kadar müdahale etmiş olsanız da izlemiş olduğu içeriklerin etkileri bir süre devam edebilir. Oyun terapisi; oğlunuzun üzerindeki agresyonu nötralize etmek açısından işlevsel olabilir. Okulda yaşadığı süreçlerle ilgili yorum yapmadan önce sormak istediğim hususlar var. Daha detaylı bir görüşme sağlamak isterseniz, size uygun bir zaman için randevu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

    • Merhaba öncelikle sizin için güzel ve başarılı bir süreç olmasını diliyorum. Siz destek olmalarını beklerken, ailenizin olumsuz yaklaşımı sizin hırçınlaşmanıza neden olmuş ancak sevmediğinizi değil de bu durumun sizi üzdüğünü dile getirmeye öncelik verebilirsiniz. Bu süreçte sizi demotive edecek durumlara karşı olabildiğince mesafeli yaklaşmaya özen göstererek, derslerinize odaklanmaya çalışın. Sevgiler

    • Merhaba şarkı ve animasyonlarla öğretmeyi denediniz mi? Oğlunuzun öğretmeninin görüş ve önerileri nedir? Sizin için uygun olan bir zamana randevu oluşturabilirseniz izlemeniz gereken yol hakkında detaylı olarak konuşabiliriz. Sevgiler :)

    • Merhaba içinde bulunduğunuz durumu detaylı bir şekilde aktarmışsınız. Yazdıklarınızı dikkatle okuduğumda yaşantınızın önemli bir döneminde dışlanmak gibi olumsuz deneyimler olduğunu görüyorum. Bu dışlanmanın vermiş olduğu “istenmeyen biriyim” fikri, sizde bir dönem için de olsa inanç haline geldi mi bunu seans ortamında değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır. İnsan sosyal bir varlıktır elbetteki iletişimi sürdürmelisiniz ama nasıl insanlar sizi çekiyor, kimlerle arkadaşlık kurmak istiyorsunuz bu da yine bir seans konusu. Aktardığınız konuda emdr + bdt teknikleri ile çok güzel sonuçlar alıyoruz. Sizin için uygun olan bir zaman için randevu oluşturabilirseniz sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler

    • Merhaba Bu duruma sebep olan birçok neden olabilir. Size ve yaşanmışlıklarınıza dair bilgim olmadan doğrudan “…. nedenledir” demek yanıltıcı olacaktır. Bu soruna sebep olabilecek durumları ve çözümleri seans ortamında değerlendirmek çok daha sağlıklı olacaktır. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabilirseniz sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler :)

    • Merhaba empati duygusunun yoğun bir şekilde yaşanması durumuna sempati adını veriyoruz. Yoğun bir şekilde kendinizi o kişilerin yerine koyuyorsunuz ancak şu bir gerçek ki bazen olaylar yaşandığı sırada kişi durumlarla baş etme becerisi geliştirebiliyor ve olaylar adım adım yaşanıyor. Onların süreç içerisinde yaşadığı şeyleri siz bir anda ve yoğun bir şiddette yaşıyorsunuz. Onları anladığınızı ve acılarını paylaştığınızı düşünmek sizi onlarla yakınlaştırırken kendinizi de daha belki içten içe daha iyi biri gibi hissediyor olabilirsiniz. Belki tarih bölümünü seçmeniz de yine benzer bir bilme, öğrenme ihtiyacından geliyor olabilir. Bunların hepsi yazdığınız bu kısa soruya yönelik varsayımlar. Daha net ve doğru bir çıkarımda bulunabilmek için bu konuyu detaylarıyla birlikte seans ortamında değerlendirmek çok daha sağlıklı olacaktır. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabilirseniz sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler :)

    • Merhaba “kaç yaşlarındasınız, ne kadar süredir evlisiniz, eşinizle nasıl tanışarak evliliğe karar verdiniz” gibi bunlara benzer sormam gereken bir çok soru var. Bunun için interaktif bir görüşme sağlamamız çok daha sağlıklı olacaktır. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için ücretsiz öngörüşme randevusu oluşturabilirseniz birlikte bir yol haritası çizebiliriz. Sevgiler :)

    • Merhaba bu bahsettiğiniz durum ilk takıntısı mı yoksa geçmişte farklı takıntıları da oldu mu? Bu durum, ne zaman başladı ve kadar süredir devam ediyor? Sizi detaylı olarak dinleyip, çözüm odaklı bir yaklaşım sunabilmek için karşılıklı olarak görüşmemiz çok daha sağlıklı olacaktır. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için öngörüşme randevusu oluşturabilirsiniz. Sevgiler

    • Merhaba güven kırıklıklarınız bu ilişkide yaşanan olaylar sonucunda mı oluştu yoksa geçmişe dayanan sorunlar mı? Güvensizliğe neden olan durumlar hala devam ediyor mu? Ne kadar zamandır süren bir ilişki ve kaç yaşlarındasınız? Gibi, bu ve buna benzer bir çok sorunun yanıtına ihtiyacım var. Hali hazırda güvensizlik oluşturmaya devam eden bir süreç yoksa geçmiş olumsuz deneyimlerle ilgili emdr tekniği ile duyarsızlaşma çalışması yapabiliriz. Daha sağlıklı bir yol haritası oluşturabilmemiz için öngörüşme randevusu oluşturabilirseniz sürecinize eşlik edebilirim. Sevgiler :)

Loading...
  • 28-04-2024

    sesi çok tatlı ve kibar hocaya benziyodu inşallah ofisinede gideriz herşey yerinde gider


  • 31-12-2023


  • 31-12-2023


  • 29-12-2023


  • 27-12-2023


  • 23-12-2023


  • 22-12-2023


  • 18-12-2023


  • 17-12-2023


  • 16-12-2023


  • 12-12-2023


  • 11-12-2023


  • 10-12-2023

    Her zaman ki gıbı yıne mukemmel gecen bır seyans


  • 08-12-2023


  • 04-12-2023


  • 02-12-2023


  • 01-12-2023


  • 30-11-2023


  • 25-11-2023


  • 22-11-2023


Loading...
jetklinik whatsapp