Sorunuz geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde en uygun uzmana aktarılacaktır. Sorunuz en uygun uzman ile eşleştikten sonra en fazla 12 saat içerisinde yanıtlanacaktır.
  • İyi günler son zamanlarda geçmişe takıntı hastalı başladı iş yerinde ve evde bir iş yaparken o anda aklıma geçmişten biri gelirse işi tekrar yapıyorum bu sürekli tekrarlanıyor eğer yapmazsam hep olumsuz negatif olacak herşey tüm işlerim gibi hissediyorum birde derealizasyon olunca hepten zorluk çekiyorum lütfen yardımcı olun

    • Merhaba

      Okb zorlu bir süreç olsada yanlış olan efsanelerin tersine bu durumu gerekli desteklerle atlatabilirsiniz. Bunun için dilerseniz ön görüşme randevusu alarak süreci birlikte yönetmeye başlayabiliriz.

      Sağlıklı günler dilerim.

  • Merhabalar, ben 24 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Size uzun zamandır kendimi suçladığım bir konu hakkında danışmak istiyordum. Biz annemle aynı odada birlikte uyuyoruz fakat yataklarımız birbirimize uzak. 2 hafta kadar önce gündüz ama annemin göremeyeceğine ve anlayamayacağına emin olduğum için mastürbasyon yaptım fakat elle vs. değil, sadece hayal ederek. Yorgan üstümdeydi ve annem telefonuyla ilgileniyordu kendi yatağında. O günden beri olayın günah boyutu bir tarafa kendimi insanlık suçu işlemekle, anneme karşı aşağılıkça bir suç işlemekle suçluyorum kendimi. Annemin bir şey anlamadığına eminim. Bir de kardeşim (16 yaşında) odada mıydı hatırlayamıyorum. Zaten uzun zamandır takıntı hastasıyım, kendimi suçlamaya ve depresyona girmeye çok meyilli bir insanım. Daha önce de kendimi suçladığım, hatta kendimi katiller veya tecavüzcülerle kıyasladığım olmuştu hep, aslında bir suç işlemememe rağmen. Bu nedenle anlattığım olayı yine ben mi büyütüyorum, yoksa gerçekten suçlu muyum emin olamıyorum. Kendimi sapık gibi hissediyorum. Takıntılarımdan dolayı suç işlemekten, özellikle müstehcenlikle alakalı bir suç işlemekten çok korkan ve böyle konularda çok dikkatli bir insanım. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkür ederim.

    • Merhabalar değerli danışmanım en yakın zamanda bir terapi ve psikiyatri sürecine girmenin senin açından iyi olabileceğine inanıyorum yaşadığın durum herkesin yaşayabileceği çok doğal bir durum bu açıdan içini ferah tutabilirsin bununla birlikte açıkça söylemem gerekirse anladığım kadarıyla çok mükemmeliyetçi bir yapıya ve ahlaki açıdan çok korumacı bir aile yapısına sahipsin bu yaşadığın olayı basit bir hata olarak görerek hayatına devam etmen gerek fakat yaşadığın durum obsesyon yani halk arasında vesvese kuruntu hastalığı olarak geçen bir süreç emin ol bu durum doğru tedavi ve terapi süreciyle çok kolay atlatılabilrcek bir durum sana şöyle bir örnek vereyim bir gün bir padişah halktan birini çağırıp demişki eğer ki bir gün boyunca kuyruğu kopuk tilkiyi düşünmeden yanıma gelirsen sana büyün servetimi bağışlayacağım adam yapmaya çalışsada kuyruğu kopuk tilkiyi düşünmeden bir gün geçirememiş açıkça söylemek gerekirse düşüncelerde bu şekildedir bir şeyin üstüne ne kadar fazla düşersen o düşünce seni alır hapseder sana tavsiyem bu süreçte kafanı dağıtabileceğin bir aktivite bulmak ve bu düşünceler aklıma geldikçe bunlar yapışkan düşünceler ve gerçek değiller diyerek kendine telkinde bulunman olacak ve dijital kanallardan 21 gün boyunca uzak dur cep telefonu ve benzeri her türlü sosyal medyadan kafanı dağıtabileceğin aktiviteler yap doğada yürüyüş yap video oyunları oyna ve beyninini bu olaylarla meşgul etmememeye özen göster tek tavsiyem internet ve diğer mecralarda takıntılarınla alakalı lütfen araştırma yapma çünkü bu seni daha derin düşüncelere iter emin ol bu yaşadığın şey herkesin başına gelebilecek bir şey beyindeki serotonin ve dopamin hormonunun dengesizliği seni bu duruma itiyor geçici bir süreç bu süreçte yediğine içtiğine dikkat et sarı kantaron çayı bu süreçte iyi gelebilecek uykularını rahatlatabilecek bir serotonin kaynağıdır alerjin ve tepkimeye girecek bir ilaç kullanmıyorsan denemende fayda var bununla birlikte ceviz tüketimini artırarbilirsin ağır yemekler yemekten kaçın asitli kola ve benzeri kafein içeren içeceklerden uzak durmanı tavsiye ederim istediğin her zaman benden danışmanlık hizmeti alabilirsin bu konuda emin ol üstesinden gelinmeyecek hiç bir şey yok kendine güven ve suçlamaktan vazgeç ve emin ol herkesin belli başlı yaptığı hatalar ve kötü alışkanlıkları var mükemmel olmak hiç birimizin elinde olan bir durum değil o yüzden hayatını akışına bırak ve sürecin üzerinde fazla durma eğer ki aşamayacağın bir boyuta gelirse muhakkak bir psikiyatri desteği al psikiyatri psikoljinin ilaç yazabilme  yetkisine sahip bir tıp uzmanlık dalıdır kesinlikle tedavi ve terapiden kaçınca sağlıcakla kal 

  • ergen, lise arkadaşlığı kendimi her ortamda dışlanıyor gibi hissediyorum ve her zaman o 2. kız durumuna düşüyorum. 3lü arkadaş grubunda daha az seviliyormuş gibi hissediyorum .

    • Merhaba içsel uyum eksikliği ve sosyal ilişkilerdeki güçlükler gençlik döneminde sıkça gözlemlenen psikososyal zorluklar arasındadır. İfade ettiğiniz duyguların oldukça yıpratıcı olabileceğini anlıyorum. Ancak bu durumla tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz bu konuda size destek olabileceğimi belirtmek isterim. İçsel güveninizi artırmak, sosyal becerilerinizi güçlendirmek ve dışlanma hissini azaltmak için birlikte çalışabiliriz. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabilirseniz terapi sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler:)

  • Merhaba,15 yıllık evliyim 1 çocuğum var. Eşimle evliliğin ilk yıllarında ciddi sorunlar yaşadık (beni öldürmeye teşebbüs) ancak bu durumun üzerinden çok uzun zaman geçti. Şimdiyse kendi evimize taşındık,ailesine çok yakınız. Ancak bu sefer de ailseinin problemleriyle bogusuyoruz.Aile bireylerinin adli suçları, hırsızlık , uyuşturucu,dolandırıcılık, cinayete azmettirme ne derseniz var. Ayrıca aile bireylerinin son derece eğitimsiz,kaba olması. Sanki hiçbir medeni kuralın olmadığı bir ortamda büyümüş çocuklar. İçe kapanık bir aile. Ben ve çocuklarım uzak durmaya çalışıyoruz ama ne kadar başarılı olabiliriz ki? Bu durumlar eşimin de psikolojisini altüst etti. Bizimle hiç ilgilenmiyor,ailesinin bu durumunlarina hep iftira diyip onları savunuyor. İşledikleri suçların sebeplerini hep başkalarında arıyor. Hep onları mağdur görüyor.Şimdi "ne duruyorsun bir an önce kaç oradan"diyebilirsiniz. Ancak çocuklarımın düzenini bozmak istemiyorum. Eşim de ben de üniversite mezunuyum,o çalışıyor ben çalışmıyorum. İş bulmak artık o kadar kolay değil. Sadece şu an çocuklarımı ruhsal olarak korumaya çalışıyorum. Ne yapmalıyım?

    • Merhaba öncelikle, eşinizle bu durumu açık bir şekilde konuşmanız önemlidir. Onun duygularını anlamaya çalışarak, ailenizin güvenliği ve sağlığı için birlikte nasıl bir çözüm bulabileceğinizi tartışabilirsiniz. Birlikte profesyonel yardım almak, aile içi iletişimi güçlendirmek ve bu tür stresli durumlarla başa çıkmak için stratejiler geliştirmek adına oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca, çocuklarınızın ruhsal ve duygusal sağlığını korumak için onlara destek olmalısınız ve çocuklarınızı dikkatle gözlemleyerek davranışlarında bir farklılık olduğunu düşündüğünüzde profesyonel yardım almaktan çekinmemelisiniz. Tüm bu sürecin sorumluluğunu ve sürecin oluşturduğu kaygı halini tek başınıza üstlenmek zorunda olmadığınızı hatırlatarak sizin de terapi desteği almanızın faydalı olacağını belirtmek isterim. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabilirseniz, sürecinize destek olabilirim. Sevgiler

  • Merhabalar Benim kalabalık ortamlarda yemek yemeye başladığım zaman midem bulanıyor. Her an bırı bana bırsey dıyecekmıs endışesıyle panik oluyorum ve Buda bende mide bulantısına yol açıyor. Yemek yemeye başladığım zaman ya bitiremezsem ya biri bana bitirmem için birsey derse ya zorlarlarsa diye düşünüyorum ve sonucunda çoğu zaman bu sorunla karşılaşıyorum.

    • Merhaba, kalabalık ortamlarda yemek yemek ve başkalarının dikkatini çekmekle ilgili endişeler, zaman zaman birçok insanın yaşadığı bir durum olsa da bu durumun sizin üzerinizdeki yoğunluğu ve hayat akışınızdaki zorlayıcılığı, en temel ihtiyaçlarımızdan biri olan beslenme hakkında olumsuz deneyimleriniz olabileceğini düşündürdü. Ancak erken konuşmak istemem. Size uygun olan bir gün ve saat için ücretsiz öngörüşme randevusu alabilirseniz yaşadığınız bu sorunla ilgili çalışabiliriz. Ben iki ayrı teknikle çalışıyorum. Birisi, Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) terapisi diğeri ise Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) 

      Bu teknikler, travmatik deneyimlerle ilişkili duygusal reaksiyonları hafifletmek ve korku, endişe gibi duygusal tepkileri yönetmek için oldukça etkilidir. Ek olarak olumsuz düşünce kalıplarını tanımlamak ve bunları olumlu düşüncelerle değiştirmek ve endişe düzeyinizi azaltmak hususunda da etkilidir.

      Kalabalık ortamlarda yemek yeme konusundaki endişelerinizi aşmak için sizinle daha detaylı olarak bu konuyu görüşmek ve size destek olmak isterim. Siz de isterseniz, birlikte bu endişe ve duyguların köklerine inerek, başa çıkma stratejileri geliştirebiliriz. Sevgiler

  • Merhabalar. Ben 26 yaşında bir kadınım. Bundan birkaç ay önce kan değerlerime baktırmak için doktora gittim çünkü sürekli baş dönmesi denge kaybı sanki yer ayağımın altından kayıyor gibi hisler yaşıyordum. Kan değerlerime baktırmak için kan alma noktasına gittiğimde birden elim ayağım titremeye terlemeye kalbim hızlanmaya başladı ve sebepsiz birden ağlama geldi ki normalde doktora giderim kan tahlili yapılır herhangi bir sorun hiç yaşamadım. O gün bi anda oldu. Daha sonra şans eseri yakınlara bulunan psikiyatri doktoru benle konuştu dikkatimi başka yöne vererek kan tahlili yaptırmama yardımcı oldu o günü o şekilde atlattım. Ama en kötüsü de ben artık bırakın doktora gitmeyi hastanenin önünden geçemiyorum. Bi sürü rahatsızlığım var tedavi olamıyorum. Hastane randevusu aldığımda randevu günüm gelene kadar ya kan tahlili isterse ya birsey olursa orda bana diye düşünerek panikliyorum. Ve belki sorun olmaz girerim diye randevu gününe kadar bekleyip randevu günü randevumu iptal edip hastaneye gitmiyorum. Bu aylardır böyle ve tedavi olmam gereken birkaç hastalığım var doktora gidemiyorum. Bu konuda ne yapabilirim korkumu nasıl yenebilirim nolur yardım edin

    • Öncelikle yaşadığınız durumun zorlayıcı olduğunu ve bu konuda size yardımcı olabileceğim için burada olduğumu belirtmek isterim. Yaşadığınız endişeyi ve hastaneye gitme korkunuzu anlıyorum. Bu durum, geçmiş deneyimlerinizden kaynaklanan bir travmanın tetiklenmesi olabilir. Aktardıklarınız endişenizle ilişkili ve bu korkuyla başa çıkmak için psikoterapi almanız sizin için faydalı olacaktır.

      EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) ve BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi) gibi teknikler, geçmiş travmaları işlemek ve olumsuz düşünceleri değiştirmek için etkili yöntemlerdir. Bu tekniklerle, hastaneye gitme korkunuzu anlamak ve bunun altında yatan nedenleri keşfederek süreci iyileştirmek mümkün. Bununla birlikte, danışmanlık sürecinde, size uygun stratejiler geliştirebilir ve adım adım bu korkularla başa çıkmanıza yardımcı olabilirim. Sizin için uygun olan bir gün ve saatte randevu oluşturabilirseniz, sürecinize destek olmayı isterim. Sevgiler

  • Merhaba Çelik kapı satış ofisinde çalışıyorum. İş yerine ilk başta sekreter olarak girdim. Sadece müşteri karşılama ve telefon trafiğini yönetme çay kahve servisi yapacaktım bu şekilde anlaştık patronla. Ancak zamanla ön muhasebe tutma fatura kesme ve hatta satış yapma sipariş geçme tedarikçilerle görüşme işi de bana yüklendi. Ve bunlar için maaşıma ek olarak komik bi rakam ekstra veriliyor. Bu işler beni hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak çok yoruyor. Normal şartlarda satış için satış temsilcisi alıp ona ayrı maaş ve sigorta vermek veya ön muhasebeci alıp ona ayrı sigorta ve maaş vermek zorunda kalacakken bir sürü işi tek başıma ben yaptığım için ve herhangi bir sorun aksaklık da olmadığı için yeni birilerini işe alma gereği görmüyor patron. Bu durum beni çok yıpratıyor işe karşı hevesim yok. Hakkımı alamadığım için kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum. Zamanla üstüme yüklenen ekstra işlerden kurtulmak veya bu işler için elle tutulur bir ekstra ücret almak istiyorum. Yoksa bu sekilde devam ederse işten ayrılmayı düşünüyorum. Bu durumu patronumla nasıl konuşabilirim

    • Merhaba öncelikle yaşadığınız durumun zorlayıcı olduğunu ve hissettiklerinizin önemsendiğini belirtmek isterim. Patronunuzla yapacağınız konuşma öncesinde duygularınızı ve taleplerinizi netleştirin. Ne istediğinizi ve neden bu taleplerde bulunduğunuzu açıklayabilecek şekilde düşünün. Konuşmanızda açık ve net olurken, saygılı bir lisan kullanmaya özen gösterin.Taleplerinizi desteklemek için somut örnekler verin. Hangi ekstra işleri üstlendiğinizi ve bu işlerin sizin üzerinizdeki etkilerini açıklayın.İş yükünün sizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak yorduğunu ve motivasyonunuzun düştüğünü açıklayarak ekstra işler için ayrı bir personel almak, maaşınızda artış yapılması gibi öneriler sunabilirsiniz. Konuşma sırasında, çözüm için esnek olmaya hazır olduğunuzu belirtin. Belki iş yükünü azaltmak için farklı bir düzenleme yapılabilir veya maaş artışı yerine başka bir teşvik sunulabilir.
      Bu ve bunun gibi süreçlerde iletişimde zorluk çekme ve kaygılanma gibi durumlar yaşıyorsanız bu konuda profesyonel bir destek alabilirsiniz. Sevgiler (:

  • Merhaba ben tarih 2.sınıfım.Bu hocanın seçmeli bir dersini almadım ama arkadaşım ısrarı ile 4 haftadır giriyorum. Hoca geldi sınıfa konuşmayın falan sonra projeksiyonu ayarlıyordu bende arkadaşıma sohbetimizden yarım kalmış bir şey dedim arkamı dönerek. Hoca birden hakaretler etti genelde öğrencilerine sinirlenince hakaret eder ama bu bana patladı bağırıp çağırdı annemin babamın etmediği hakaretleri etti üstüne üstlük beni kovdu çık dışarı dedi. İlk defa böyle bir şeye denk geldim 1.dönemden itibaren geç gelirim veya sunumu istediği yapmazsam hakaret etmişti. Ama bu son yaptığı beni kötü hissettirdi kendisinin öfke kontrol sorunu olduğunu düşünüyorum dersinde bundan sonra nasıl tavır içerisinde olmalıyım ki hatasını anlasın çok öfkeliyim

    • Merhaba öncelikle yaşadığınız durumun üzücü ve stresli olduğunu anlıyorum. Hocanızın bireyselde dahi incitici olabilecek bir tavrını, toplum içinde sergilemesi size kötü hissettirmiş olmalı. Bu tür durumlarla başa çıkmak zor olabilir, ancak sakin kalmak ve objektif bir şekilde durumu değerlendirmek önemlidir. Hocanızın öfke kontrol sorunu olduğunu düşünmeniz anlaşılabilir bir his. Ancak, bu tür durumlarla nasıl başa çıkabileceğinizi değerlendirmek önemlidir. Öncelikle, hocanızla yapıcı bir şekilde iletişim kurmayı deneyebilirsiniz. Sakin bir zamanda, duygularınızı ifade ederek ve neyi hissettiğinizi açıkça belirterek durumu onunla paylaşabilirsiniz. Bununla birlikte, üniversite yönetimine başvurarak da destek alabilirsiniz. Eğitmeninizin öğrencilere karşı kaba davranışları hoş değil ve bu konuda gerekli uyarıların yapılması faydalı olabilir. Son olarak, kendi duygularınızı ve sınıfta nasıl davranmanız gerektiğini değerlendirmek önemlidir. Kendinizi koruyup, haklarınızı savunurken aynı zamanda sakin ve saygılı bir şekilde hareket etmeyi unutmamalısınız. Yaşamda bu ve bunun gibi deneyimlediğiniz olumsuz durumların sizin üzerinizdeki etkilerini seans ortamında değerlendirerek, etkilerini hafifletmek için bdt ve emdr teknikleriyle çalışabiliriz. Sizin için uygun olan bir gün ve saate randevu oluşturabilirseniz sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler (:

  • Merhaba, sevgilim son 1 aydır duygusal ve fiziksel olarak benden uzaklaşmıştı. Ancak doğum günü sevgililer günü gibi zamanlarda hediye aldı vakit geçirdik. İçten ve samimiyetsiz hissettim sürekli. Bana güzel bişeyler söylemeni istiyorum arada da olsa, gün içinde bi kaç dakikada olsa günümüzü paylaşalım, beni merak etmediğinde üzülüyorum, gibi cümleler kurarak kendimi açıklamaya çalıştım. İlk tartışmalarda da senin için çabalayacağım dikkat etmeye çalışacağım gibi sadece elinden geleni yapacağını bilmek istediğim cümleler kurmasını bekledim ama hiç yapmadı. İlerleyen süreçte de abartıyorsun üstüme geliyorsun diyordu. Beni sevmiyorsan ayrıl böyle davranma üzülüyorum diye açıklamaya çalıştıkça bana duvar ördü. Neredeyse her günüm ağlayarak geçti 1-2 haftadır. Gün içinde telefonlarımı açmamaya da başladı. Bu konuda kaygılarım çok arttı. Ona da anlattım ama yine beni suçladı üzerime geliyorsun diyerek. Sonunda ayrılmak istediğimi söyledim. Ama kendimi çok suçlu hissediyorum ben abarttığım için mi bitti beni seviyormuydu gerçekten diye düşünüp duruyorum. Sevgi birden bir kaç haftada biter mi ama seviyorsa neden böyle davrandı. Ben miyim sorunlu. Yoksa manipüle mi edildim anlayamıyorum deliriyormus gibi hissediyorum

    • Merhaba ne kadar süredir devam eden bir ilişkiydi ve kaç yaşlarındasınız? Yazdıklarınızı okuduğumda "ben dilini" aktif kullanarak açık iletişim kurmaya özen gösterdiğinizi, sonrasındaysa çabalarınız karşılık görmediği için ilişkinizi sonlandırmayı tercih ettiğinizi görüyorum. Partneriniz, iletişim noktasında sizin kadar açık davranmak yerine geri çekilmeyi tercih etmiş ve bu durum sizi tetikleyerek kaygınızı arttırmış olmalı.. Süreci, hislerinizi ve bundan sonrasını detaylandırarak konuşmak için sizin için uygun olan bir gün ve saatte randevu oluşturabilirseniz, sürecinize destek olmayı isterim. Sevgiler

  • hocam merhaba ben sınava hazırlanıyorum sosyal hayatım neredeyse yok eskiden yani bir buçuk sene önce etüte gidiyordum orda arkadaşlarım vardı öğretmenlerim vardı arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi seviyordum bir anda bir sebepten dolayı çıkmak zorunda kaldım ve hiçbirini bir daha göremedim şimdi onları özellikle en sevdiğim hocamı çok özlüyorum onunla geçen anılırımı aklımdan çıkartamıyorum abi yerine koymuşum resmen sanki bütün yaşananlar dün gibi hiçbir zaman aklımdan çıkmıyor anılarım sanki bir şeyler eksik gibi hissediyorum içimde yakınımı kaybetmişim gibi hissediyorum ve artık bu durumdan kurtulmak istiyorum arkadaşlarımın telefonunu sildim ama hocamın numarasını silemiyorum sizce ne yapmam gerek beni çok kötü etkiliyor artık

    • Merhaba beklemediğiniz bir süreçte, ani bir şekilde etüt ortamınızdan ayrılmak durumunda kalmışsınız. Bunun kontrolünüz dışında gelişen bir süreç oluşu sizin için yıpratıcı olmuş. Sevdiğimiz kişilerle ortam değişikliği nedeniyle zaman zaman ayrılıklar yaşayabiliriz ancak bu gibi durumlarda tüm yaşadıklarımıza bir sünger çekip, bağlarımızı kopartmayız. Arkadaşlarınızın ve öğretmenlerinizin numarasını silmek yerine onlarla iletişimde olmak, fırsat buldukça ziyaret edebilmek hislerinizi biraz daha hafifletebilir. İnsanlarla kurduğunuz bağlar ve bazı vedalar noktasında karşılıklı olarak görüşmemiz faydalı olacaktır. Sizin için uygun olan bir gün ve saat için randevu oluşturabiliseniz, sürecinize eşlik etmek isterim. Sevgiler :)

jetklinik whatsapp