Bakırköy Psikolog Desteği İçin Jetklinik.com Yanınızda


Bakırköy Psikolog Desteği İçin Jetklinik.com Yanınızda
13-07-2022

Bazen hayatınızın olağan akışı hiç de olağan gibi gelmeyebilir. Bir şeylerin yolunda gitmediğini fark etmenize rağmen anlamlandıramayabilirsiniz. Etrafınızda size yardım edebilecek kalabalıklar olmasına rağmen içinizden kimseden yardım istemek gelmeyebilir, paylaşsanız dahi aldığınız cevaplar sizi tatmin etmeyebilir. Çoğu zaman yargılanacağınızı düşünüp her şey normalmiş gibi davranmak zorunda hissedebilirsiniz. 

Bütün bunlar ağrıyan bir dişi görmezden gelmeye çalışıp gün geçtikçe daha da kötü bir hal almasına sebep olmaya benzer. Zaman geçtikçe hayatın işlevi bozulur ve durum işin içinden çıkılamayacak bir hale bürünür gözünüzde. 

İşte böyle durumlarda sizi yargılamayacağından emin olacağınız, koşulsuz kabul ile sizi dinleyecek bir uzmana ihtiyacınız var demektir. Çürüyen dişimiz için nasıl diş hekimine gidiyorsak, hayatımızın işlevini etkileyen duygu durum ya da davranışlarımız için de bir ruh sağlığı uzmanına kendimizi emanet etmeliyiz. 

Jetklinik.com birbirinden değerli ruh sağlığı uzmanlarını bünyesinde barındıran online bir hizmet olmanın yanı sıra İstanbul Bakırköy’de yüz yüze psikoterapi için de hizmetinizde. Ayrıntılı bilgi ve alabileceğiniz hizmetlerden yazımızın devamında bahsediyor olacağız.

Bakırköy Bireysel Terapi Hizmeti

Bireysel terapi, adı üstünde bireyin kendisini esas alan terapidir. Bireysel terapide öncelikli olarak kişinin ayrıntılı yaşam öyküsü alınır, terapiye başlama sebepleri öğrenilir ve ona göre bir tedavi planı çizilir. Herkesin terapi yolculuğu birbirinden farklı ve bireyseldir. Psikoterapiye geliş sebepleri aynı olsa dahi uygulanan teknikler kişinin kendi hayatından ilham alır.

Bireysel terapide kullanılan birden fazla terapi ekolu ve tekniği bulunmaktadır. Bilişsel davranışçı terapi, çözüm odaklı terapi, kabul ve kararlılık terapisi, psikodinamik terapi, şema terapi, cinsel terapi, EMDR -göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işlemleme- en çok kullanılan terapi tekniklerindendir. Bu tekniklerden hangisinin uygulanacağı psikoloğunuzun yetkinliğine ve sizin için en uygun olan tekniğin ne olduğuna bağlıdır. 

Bireysel terapi birçok psikolojik rahatsızlık için uygulanan tedaviyi içine alır. Bunlar; obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu, kaygı bozuklukları, depresyon, yeme bozuklukları, özgül fobiler ve sosyal fobi gibi psikolojik rahatsızlıklardır. 

Bakırköy Aile/ Çift Terapisi Hizmeti

Toplumun en küçük ve en temel yapı taşı olan aile kavramı çok büyük önem taşır. En çok zaman geçirdiğimiz yer olan aile ortamının sağlıklı ve huzurlu olması toplum psikolojisi açısından da oldukça önemlidir. 

Aile terapisi sırasında aile fertlerinin hepsi veya birkaçı terapi sürecine dahil olabilir. Gerekli görülmesi halinde aile fertlerinin bazıları ile bireysel olarak da seans yapılabilir.

Aile/ çift terapisi hizmetinde amaç çiftler arasında yaşanan sorunlara objektif bir bakış açısı geliştirerek aile bütünlüğünü sağlamaya çalışmak, problem çözme becerisi kazandırmak ve ortaya çıkabilecek problemlere önlem almaktır. 

Tabi ki çift terapisi hizmeti almak için evli olma şartı bulunmamaktadır. Birbirlerinin hayatında önemli bir yere sahip olan ve çözemedikleri çatışmalar yaşayan her çift bu hizmetten faydalanabilir. 

Bakırköy Oyun Terapisi Hizmeti

Çocuklarla kurulan iletişim yetişkinlerle kurulan iletişimden çok daha farklıdır. Onların hayal dünyaları, dünyayı algılayış biçimleri düşünce ve duyguları bir yetişkine göre daha anlaşılması zor ve karmaşık olabilir. Bu noktada tam da onların hayal dünyasına hizmet edecek ve onları anlamamızı kolaylaştıracak, bir yandan da eğlenmelerini sağlayacak bir teknik devreye giriyor; oyun terapisi. 

Oyun terapisinin materyalleri oyuncaklardan oluşur. Çocuğun oynamayı seçtiği ya da seçmediği her oyuncağın uzman için bir anlamı vardır. Bir yetişkin nasıl kendini konuşarak ifade ediyorsa, çocuk da oyun oynayarak ifade eder. Bunu yorumlamak da bu işin uzmanı olan psikologlara düşmektedir.

2-12 yaş aralığındaki çocuklarda karşılaşılan fobi, bağlanma sorunları, uyku bozuklukları, yeme bozuklukları, tuvalet sorunları, kardeş kıskançlığı ve daha birçok ruhsal problem oyun terapisi ile tedavi edilebilmektedir.

Bakırköy Psikolog Ücretleri

Jetklinik.com olarak hedefimiz ruh sağlığı hizmetinden herkesin kolaylıkla yararlanabilmesini sağlamaktır. Ne kadar çok insanın hayatına dokunabilirsek bundan o kadar mutluluk duyarız. Bu misyonla çıktığımız yolda seans ücretleri konusunda verilebilecek en makul fiyatlandırmayı yapmaya çalışıyoruz. 

Psikoterapi seansları genellikle başlangıçta haftada bir olarak başlıyor ve iyileşmeler görüldükçe, psikoloğunuzun yönlendirmesi üzerine giderek bu aralık artabiliyor. Yüz yüze psikoterapi seanslarına başlamadan önce seçmiş olduğunuz psikolog ile jetklinik.com üzerinden ücretsiz olarak ön görüşme yaparak tanışabilir, süreç ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bakırköy seans ücretleri ve diğer ayrıntılarla ilgili bilgi almak isterseniz bize 0850 308 22 60  nolu numaradan veya Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Yazı içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazıyı Paylaş

Psikolojik Desteğe Mi İhtiyacın Var?

Ücretsiz Ön Görüşme Yap
jetklinik whatsapp