Psikoloğa Gitmeniz İçin 8 Neden


Psikoloğa Gitmeniz İçin 8 Neden
19-05-2021

Psikoloğa gitmek eski zamanlarda insanların çekinme ve toplum tarafından eleştirilme korkusu sebebiyle çoğunlukla reddedilmiş bir durumdur. Halbuki psikoloğa gitmek için herhangi bir ruhsal sorununuz olmasına gerek yoktur. Sadece paylaşmak istediğiniz duygu ve düşüncelerinizi bir uzman ile görüşerek anlatmak isterseniz bile psikolog ile görüşme sağlayabilirsiniz.

 1- Zarar

Günlük hayatın yoğun temposu ile birlikte insanlar ruhsal olarak çok fazla zarar görebilmektedir. Zor bir durumla karşılaştıklarında bunu kimseyle paylaşamayan kişiler ruhsal olarak zor durumlar yaşayabilirler. Genel olarak yaşadıkları sıkıntıları içlerine atan insanlar ileride bu sıkıntıların içinden çıkamazlar ve profesyonel yardım alarak destek görmeleri gerekebilir.

Siz de dertleşmek istiyorsanız veya bir uzman ile görüşerek online terapi almak istiyorsanız firmamız size online danışmanlık alanında hizmet vermektedir. Gerçek insanları gerçek tavsiyeler ile buluşturan ve her zaman destek alabilmenizi sağlayan bir hizmet sunar.

 2- Fobiler 

Çok çeşitli olan ve farklılık gösteren fobiler, günlük yaşantı içerisinde çok zor durumlar yaşamanıza sebep olabilmektedir. Fobiler, yoğun bir şekilde yaşanan korku durumlarıdır. Herhangi canlı veya cansız bir nesne, karşılaşılan bir durum, bulunulan bir ortam veya kişinin kendisiyle ilgili bir durumu fobilere sebep olabilmektedir.

En bilindik ve en fazla rastlanan fobiler arasında, topluluk önünde konuşma korkusu, kapalı alan korkusu, uçak korkusu, böcek korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan korkusu sayılabilir. Sizin de fobileriniz varsa bunları yenebilmek için bir profesyonel yardım alabilirsiniz.

 3- Stres - Kaygı 

İçerisinde yaşadığımız dönemin şartları insanları yoğun bir stres ve kaygıya maruz bırakmaktadır. Herkesin hayatında boğuştuğu sorunlar stres ile iç içe bir yaşam sürdürülmesine yol açmaktadır. Anksiyete olarak da adlandırılan stres ve kaygı durumları sinir sistemimizin verdiği tepkiler bütünüdür.

Genel olarak aynı kavramlar gibi görünseler bile stres ve kaygı birbirlerinden ince bir çizgiyle ayrılırlar. Stres daha çok dışarıdan gelen etkenlere bağlı olarak verilen tepkileri kapsarken, kaygı insanın stres altında bulunmadığı dönemlerde bile içindeki endişenin sürekli olarak rahatsızlık vermesi durumudur. Uygulamamız üzerinden online terapi alarak siz de stres ve kaygı bozuklukları konusunda gereken desteği bulabilirsiniz.

 4- Depresyon

Kadınlarda görülme sıklığı erkeklerde görülme oranından daha yüksektir. Depresyon tedavi edilebilir bir tıbbi durumdur. Tedavi edilemediği durumlarda çok daha ilerlemesine ve geri dönüşü olmayan olasılıklara sebebiyet verebilir. Depresyon tam olarak karamsar hissetmenize sebep olan bir duygu bozukluğu durumudur.

Siz de içinde bulunduğunuz sıkıntılı durumlardan tek başınıza kurtulmak zorunda değilsiniz. Yaşadığınız sıkıntıları ve sorunları çekinme ve utanma duyguları olmadan doğal bir şekilde rahatlıkla jetklinik.com üzerinden uzmanlarımızla paylaşabilirsiniz. Böylece ruhsal sıkıntılarınız için bir çözüm yolu bulmuş olursunuz.

 5- Aile-İlişki Sorunları 

İnsanların hayatını en fazla etkilemekte olan sorunlar arasında yer almaktadır. İnsanlar dışarıda herhangi bir sorun ile karşılaştıkları zaman evlerine geldiklerinde mutlu bir aile yapısına sahip oldukları takdirde bu sıkıntıların üstesinden gelebilmektedir. Ancak yaşanılan sorunun kaynağı aile ortamı ise bu çözümü daha zor bir sorun haline gelmektedir.

Aile ve ilişki sorunları devam ederken beraberinde birçok psikolojik rahatsızlığı da beraberinde getirebilmektedir. Aile içinde sıkıntı yaşayan bireyler bir uzman psikolog ile görüşerek tedavi sürecine en kısa süre içerisinde başlamalıdırlar.

 6- Bağımlılıklar 

Kişinin kendi kendisine zarar verdiği en tehlikeli alışkanlıklar olarak ifade edilebilir. En yaygın olarak görülen bağımlılıklar sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olarak söylenebilir. Hem kişinin kendisini hem de sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen bağımlılıklar aslında bir beyin rahatsızlığı olarak tanımlanabilir. Bağımlılığı olan kişilerin mutlaka bir uzman yardımı alması gerekmektedir.

İlk olarak çevreye uyum sağlama ve reddedilme korkusu ile bir madde ile tanışan gençler daha sonrasında ise bağımlı hale gelmektedir. Kişinin bağımlı olabilmesi için maddeyi kaç defa kullandıklarının hiçbir önemi yoktur. Tek bir kullanım ile dahi bağımlılık süreci başlayabilir ve mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.

 7- Duygusal Sağlık Sorunları 

Sağlığın tanımı yapılırken kişinin hem bedensel hem de ruhsal olarak bir iyilik halinde bulunması gerektiği bildirilmektedir. Dolayısıyla duygusal olarak sağlıklı olmak hayatın pek çok alanında sizi daha güçlü bir hale getirir. Hayat kalitenizi düşüren ve günlük yaşantınızda sorunlara sebep olan duygusal sağlık sorunları kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

Odaklanma konusunda zorluk yaşamak, uyku problemleri, sürekli devam eden karamsar ruh hali, içinde bulunduğunuz durumdan kaçmak için kendinizi aşırı yemek yemeye veya bir madde kullanmaya yönlendirmeniz, olumsuz düşüncelerin sürekli olarak devam etmesi, ölüm düşünceleri bu sağlık sorunlarına örnek olarak sayılabilir. Böyle durumlarda kesinlikle profesyonel destek almanız gerekmektedir.

 8- Doğru Psikoloğu Bulmak 

Sıkıntılarınızı paylaşacağınız ve size yardımcı olacak psikoloğu bulmak ise oldukça önemli bir iştir. Sorunlarınızın çözüme ulaşması için en büyük etkenlerden birisi de doğru bir psikolog ile yaptığınız görüşmelerdir. Siz de Jetklinik.com üzerinden ihtiyacınız olan her konuda destek alabileceğiniz uzmanlar ile iletişim kurabilirsiniz.

İnsanlar kendilerini rahat bir şekilde ifade edemedikleri için duygu ve düşüncelerini içlerine atarlar. Bu da ruhsal açıdan sorunlarla kendi başlarına mücadele etmelerini gerektirir. Siz artık yalnız değilsiniz. Jetklinik ile kendinizi rahatlıkla ifade edebilir ve sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

 

Yazı içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazıyı Paylaş

Psikolojik Desteğe Mi İhtiyacın Var?

Ücretsiz Ön Görüşme Yap
jetklinik whatsapp